Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία - Δεκέμβριος 2015

Η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης μετά από μια γόνιμη και επιτυχημένη συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας έφτασε στην ελληνική έκδοση μιας επιστημονικής Αναφοράς (σε μορφή συγγράμματος) με τίτλο : «Διεθνείς προοπτικές για την Κάκωση Νωτιαίου Μυελού», (International Perspectives on Spinal Cord Injury, WHO 2013), η οποία είναι μια συνέχεια της προσπάθειας προώθησης θεμάτων αναπηρίας με το σύγγραμμα που προηγήθηκε το 2011, “World Report on Disability”, WHO 2011.
Με τη χαρά αυτής της επιτυχίας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου το Ελληνικό Τμήμα Μελέτης και Αποκατάστασης Βλαβών Νωτιαίου Μυελού της Εταιρείας μας, οργανώνει σε διάφορες περιοχές της πατρίδας μας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ρόδος, Πτολεμαΐδα) εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας σε θέματα αναπηρίας. Στόχο έχουν, να γεφυρώσουμε την επικοινωνία τόσο της επιστημονικής όσο και της τοπικής κοινωνίας με την ομάδα των ατόμων που παλεύουν καθημερινά δίπλα μας και να μεταφέρουμε κάποια μηνύματα στις τοπικές αρχές. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τους κατά τόπους συναδέλφους ιατρούς ΦΙΑπ, Ιατρικούς Συλλόγους και τους διάφορους τοπικούς φορείς, καθώς και με τους αντίστοιχους συλλόγους ΑμεΑ.

Το πρόγραμμα είναι εμπλουτισμένο με επιστημονικό, πολιτιστικό και διαδραστικό ενδιαφέρον (ανάλογα με τις περιοχές). Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά, το επιστημονικό και διαδραστικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τις ομιλίες:
1) Η σύγχρονη αντίληψη για την αναπηρία και η ομάδα Αποκατάστασης.
2) Το Τμήμα Μελέτης και Αποκατάστασης Βλαβών Νωτιαίου Μυελού της ΕΕΦΙΑπ - συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
3) Βιωματικές εμπειρίες από την καθημερινή ζωή και πάλη των ΑμεΑ – Συζήτηση με το κοινό Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις παρακάτω πόλεις, και θεωρείται απαραίτητη η παρουσία και η συμμετοχή των μελών της Εταιρείας που θα έρθουν σε επαφή με την τοπική κοινωνία και θα συμβάλουν στην επιστημονική προώθηση στρατηγικών που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ΑμεΑ. Επιθυμία μας θα ήταν να καλύπταμε περισσότερες περιοχές, αλλά επιφυλασσόμαστε για άλλες εκδηλώσεις.

Attachments:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου